Villa Pinedo, dé plek voor kinderen van gescheiden ouders

Bij Villa Pinedo zijn kinderen van gescheiden ouders op alle fronten actief, dat is wat onze stichting zo bijzonder maakt. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en daarmee de experts. Want wie weet er nou beter hoe het is om gescheiden ouders te hebben, dan zij zelf? Meer dan 250 ervaringsdeskundigen (van 14-26 jaar) geven als Online-Buddy of via het forum advies aan kinderen en jongeren. Ouders worden door jongeren geadviseerd via het forum, face-2-face workshops en de online training. Jongeren schrijven blogs om hun ervaring met lotgenoten en ouders te delen. Ze maken volwassenen ervan bewust, wat er in het hoofd en het hart van kinderen van gescheiden ouders om kan gaan.

Online-Buddyproject

Alle kinderen tussen de 10 en 24 jaar, waarvan de ouders gescheiden zijn en die zich alleen, boos, verdrietig of onbegrepen voelen, kunnen terecht bij Villa Pinedo voor een Online-Buddy. Buddy’s zijn jongeren tussen de 18 en 26 jaar die een sociaal-maatschappelijke opleiding volgen of hebben gevolgd en zelf ook gescheiden ouders hebben. Na een training tot Buddy worden ze gekoppeld aan kinderen die graag een Buddy willen. Via een speciaal hiervoor ontwikkelde app kunnen kinderen hun verhaal kwijt, advies vragen en gewoon even stoom afblazen. Natuurlijk monitort Villa Pinedo die gesprekken, zodat we zeker weten dat alles veilig gaat. Wil jij ook een Buddy of zelf Buddy worden? Neem dan contact met ons op via villapinedo.nl/buddy, zodat we jou kunnen helpen.

Online training voor ouders

In de online training voor ouders ‘Scheiden is geen kinderspel’ leer je als ouder hoe je de negatieve gevolgen van de scheiding voor je kind zo veel mogelijk kunt beperken. De training biedt handvatten om jezelf en je kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces. De training bestaat uit verschillende modules met openhartige video’s, opdrachten en tips van jongeren en kindertherapeute Marsha Pinedo zelf. Deze online training is via training.villapinedo.nl te bestellen.

Advies

Omdat 40 procent van de huwelijken eindigt in een scheiding, is het ook van maatschappelijk belang dat scheiden zo goed mogelijk gebeurt. De jongeren van Villa Pinedo en Marsha Pinedo worden regelmatig uitgenodigd om hun ervaringen te delen en advies te geven aan verschillende partijen die te maken hebben met scheidingen, zoals: ministeries, de advocatuur, de rechtspraak, hulpverlening, gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties (zoals de Kinderombudsman). Ook worden hun producten: online training, open brieven, workshops en hun boek regelmatig door professionals ingezet om de cliënten zo goed mogelijk te begeleiden.

Wil je mensen in jouw omgeving laten weten dat er een plek is voor kinderen van gescheiden ouders? 
Volg ons dan op social media.