Vervangende toestemming

Vervangende toestemming

Gescheiden ouders van minderjarige kinderen hebben regelmatig te maken met de benodigde toestemming van de andere ouder in verband met een bepaalde handeling. Denk hierbij aan voor het aanvragen van een identiteitsbewijs / paspoort, het inschrijven op een school of voor een (medische) behandeling van een kind. Maar ook voor een buitenlandse vakantie heeft u toestemming nodig. 

Wilt u dus alleen met uw kind op vakantie dan kan dat dus alleen na uitdrukkelijke toestemming van uw ex-partner. U kunt hier het benodigde formulier downloaden welke u nodig heeft voor een buitenlandse vakantie. Geen toestemming verkregen, neem dan direct contact op 085-0161860.

Daarnaast hebben bepaalde acties, zoals het verhuizen met de kinderen naar een andere woonplaats, vaak de toestemming van de andere ouder nodig.

Indien de andere ouder zijn of haar toestemming voor bepaalde handelingen of acties weigert te geven, kunt u uw verzoek voorleggen aan de rechtbank om zogenaamde ‘vervangende toestemming’ te vragen aan de rechter. Hiervoor heeft u een advocaat nodig om het verzoekschrift te kunnen indienen. Onze deskundige advocaten, tevens mediators, hebben veel ervaring in dit soort zaken en staan u graag bij.

Wij kunnen u bijstaan bij verzoeken tot vervangende toestemming voor:
• verhuizing (binnen en buiten Nederland)
• aanvragen of verlengen van een identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart)
• vakantie met de kinderen
• medische behandeling van uw kind
• inschrijving op een (andere) school of (ander) kinderdagverblijf
• erkenning van een kind
• wijziging van de naam van uw kind
Ook kunnen wij u helpen bij het verzoeken aan de rechtbank van vervangende toestemming voor de verkoop van een gezamenlijke woning bij een verbreking samenleving.

Neem gerust contact met ons op.

PERSOONLIJKE BENADERING

OPLOSSINGSGERICHTE AANPAK

SPECIALISTISCHE KENNIS

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Bent u op zoek naar advies?

Laat ons u helpen. Bel nu: 085-0161860

info@limburgsemeesters.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00 uur.

Partners at Attorna