Verbreking samenleving

Met of zonder samenlevingscontract

Verbreking samenleving

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen ongehuwd samenwonen en/of kinderen krijgen. Hoewel de regels voor echtscheidingen en ontbindingen van geregistreerd partnerschappen niet één op één toepasbaar zijn op ex-samenlevers, blijkt uit de praktijk dat ook samenwoners die uit elkaar gaan, het nodige moeten regelen (over bijvoorbeeld inboedel en pensioen) gemaakt in dit contract.

Wanneer de relatie verbroken is, zullen de afspraken uit het samenlevingscontract afgewikkeld en (toekomstige) afspraken over de woning gemaakt moeten worden. Het is verstandig om deze afspraken vast te leggen in een overeenkomst, zodat discussie in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Ondanks dat rechtsbijstand van een advocaat hierbij niet verplicht is, is het toch raadzaam om u te laten adviseren over de juridische mogelijkheden. Al is het maar vanwege de emoties die een goede afwikkeling van de relatie kunnen belemmeren.

Kinderen

Wanneer kinderen uit de relatie zijn voortgekomen, zijn de ouders volgens de wet verplicht afspraken te maken over de toekomstige verzorging en opvoeding van de kinderen. Deze afspraken bevatten onder andere een omgangsregeling, bepaling hoofdverblijf en kinderalimentatie en worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

PERSOONLIJKE BENADERING

OPLOSSINGSGERICHTE AANPAK

SPECIALISTISCHE KENNIS

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Onze familierechtspecialisten

Laat ons u helpen! Neem contact op: 085-0161860

info@limburgsemeesters.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00 uur.

Onze familierechtspecialisten