Stiefouderschap / samengestelde gezin

Stiefouderschap/ samengestelde gezinnen

Er zijn steeds meer samengestelde gezinnen en niet altijd verloopt alles vlekkeloos. Verschillende gezinssystemen komen bij elkaar en dus ook ieder zijn eigen regels en achtergronden.  Dit kan voor veel wrijving zorgen. We kunnen uw gezin helpen door het opstellen van een stiefplan.  

In dit plan leggen de ouders en de kinderen vast hoe de zaken zo kunnen worden aangepakt dat alle gezinsleden tevreden zijn.  Wij geven handige tips, adviezen en oplossingen om een samengesteld gezin tot een succes te maken.

Samengesteld gezin en nu?

1. Hoe maak je een samengesteld gezin tot een succes?

Een bijzondere vorm van coaching is die voor de samengestelde gezinnen. Onze coaches gaan aan de slag met de (stief)ouders, stiefkinderen en biologische kinderen om een gezinsplan op te stellen. Dat is een plan van aanpak voor het hele (stief)gezin, dat ervoor moet zorgen dat alle leden van het gezin zich goed voelen bij de (nieuwe) gezinssituatie

2. Waarom zou ik een samengesteld gezinsplan opstellen?

In samengestelde gezinnen kunnen de nodige spanningen optreden. Zo zijn de verhoudingen mogelijk ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten. Loyaliteit bijvoorbeeld ten opzichte van de (ex-)partner, de biologische kinderen en een stiefkind. Die spanningen zijn vaak weg te nemen door goede afspraken te maken. Een coach begeleidt de ouders, stiefouders, biologische kinderen en stiefkinderen in het gezin bij het maken van zo’n gezinsplan, maar ook met de uitvoering daarvan. De succeskans van het samengestelde gezin is het grootst als wij u in zo’n vroeg mogelijk stadium begeleiden. Maar ook als u langer bij elkaar bent en problemen ervaart kunt u ons natuurlijk inschakelen.

3. Wat kunt u opnemen in een gezinsplan?

Hoe bouwen we een band op met de stiefkinderen?

• Hoe vieren we de verjaardagen, kerst etc.?
• Hoe krijgt iedereen een plekje in het gezin, zonder iemand tekort te doen?
• Hoe wordt omgegaan met de andere ouder(s), dus de ex-partner(s)?
• Welke opvoedstijl kiezen we als ouders, hoe corrigeren we de kinderen en wie doet dat?
• Wat verwachten we van elkaar als ouder/stiefouder?

4 Training voor samengestelde gezinnen

Onze coaches hebben ervaring met gezinnen, kinderen en mediation. Onder leiding van de coaches gaat u als (stief)ouder(s) samen met de biologische kinderen en de stiefkinderen uitzoeken hoe de zaken zo kunnen worden aangepakt dat alle gezinsleden tevreden zijn. Onze professionals geven u tips, adviezen en oplossingen om het samengestelde gezin tot een succes te maken en helpen u ook bij de uitvoering daarvan. Sinds kort geven wij ook trainingen speciaal voor samengestelde gezinnen.

 

PERSOONLIJKE BENADERING

OPLOSSINGSGERICHTE AANPAK

SPECIALISTISCHE KENNIS

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Hoe maak je een samengesteld gezin succesvol?

Laat ons u helpen! Neem contact op: 085-0161860

info@limburgsemeesters.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00 uur.

Onze familierechtspecialisten