CONTACTGEGEVENS

Simone van den Akker
Praktijk Colora
Tel: 06-50555178
info@verliesbegeleiding-colora.nl

www.verliesbegeleiding-colora.nl

   

EXPERTISES EN OPLEIDINGEN

  • Verliesbegeleiding / Rouwtherapie voor volwassenen, kinderen en jongeren bij diverse vormen van verlies zoals verlies van een dierbare door overlijden, relatie (scheiding), gezondheid, ziekte in een gezin, moederland of gestapeld verlies;
  • Psychosociale begeleiding van volwassenen, kinderen en jongeren;
  • SCHIP-therapeut, SCHIP-mediator, SCHIP-behandelaar opleiding gevolgd.
  • KIES-coach (Kinderen In Echtscheiding), individueel en logenotengroepen;
  • Scholing en workshops aan leerkrachten in Primair en Voortgezet onderwijs met het thema: School en Echtscheiding, Kinderen en Rouw.

I
 n ieder mens schuilt een levenskunstenaar

Ontspannen, autonoom, veerkrachtig en vol levenslust’

Studie en arbeidsachtergrond

Na meer dan 30 jaar werken in het Speciaal Onderwijs, waarvan het overgrote deel op Mytylscholen (een school voor kinderen met een lichamelijke beperking of langdurig zieke kinderen), heb ik mijn hart gevolgd en ben ik mij gaan richten op verliesbegeleiding-rouwtherapie voor volwassenen, jongeren en kinderen. Geen grote stap daar ik in mijn werk dagelijkse werkte met verlies van leven, gezondheid en kinderen van gescheiden ouders.

Hiervoor heb ik eerst de opleiding tot verliesbegeleider voor Kinderen en Jongeren gevolgd aan het opleidingsinstituut Land van Rouw, te Nijmegen. Gegrepen door het mensenthema ‘verlies in het mensenleven’ en geïnspireerd door mijn leermeesters Riet Fiddelaers- Jaspers en Sabine Noten, ben ik de vervolgopleiding tot rouwtherapeut gaan volgen.

Simone van den Akker

Verliesbegeleider, Rouwtherapeut, KIES-coach en SCHIP-therapeut

In mijn werk als verliesbegeleider- en rouwtherapeut word ik geraakt door de impact van verdriet en de pijn op het leven maar ook door de enorme veerkracht van mensen. Verdriet kan in vele vormen verschijnen in een mensenleven; door overlijden, scheiding, verlies van gezondheid en vele andere wijzen. Verlies is persoonlijk. Verlies opnemen in je leven is een persoonlijk proces.

In mijn werk met volwassenen en met kinderen/jongeren vind ik het belangrijk om (trauma)sensitief te werken. Dit betekent dat ik er rekening mee houd dat zowel de kinderen als de ouders ingrijpende levenservaringen hebben meegemaakt die (nog steeds) van invloed zijn op het leven in het hier-en-nu.

Ook in iedere volwassene schuilt het kind met zijn/haar jeugdervaringen welke gevolgen hebben gehad voor het latere leven.

Ik vind het belangrijk om een veilige, rustige plaats te bieden waar respect en betrouwbaarheid belangrijk zijn. Vanuit de veilige plek kan er positief en oplossingsgericht gezocht worden naar eigen veerkracht en eigen mogelijkheden.

De mens heeft in oorsprong zoveel kracht om zijn leven als een levenskunstenaar vorm te geven. Telkens weer is het bijzonder om daar getuige van te mogen zijn.

 Persoonlijkheid

Mijn omgeving omschrijft mij als een mens die goed kan luisteren en voor de volle 100% ergens voor gaat. Ik werk vanuit mijn hart met een cliënt, kinderen of volwassenen, maar zet mij in om dit met een goede theoretische onderbouwing te doen. Ik vind het daarom belangrijk om regelmatig bij te scholen, mijn oor te luisteren te leggen bij ervaren collega’s en scherp te blijven op mijn rol als therapeut middels supervisiegesprekken met een supervisor.

 Ik geniet enorm van reizen; kennismaken met andere culturen en mensen. Op de fiets door de natuur, liefst langs zee, brengt mij rust en vrolijkheid.

Wilt u contact opnemen? Bel mij of stuur een mail naar info@verliesbegeleiding-colora.nl of vul onderstaand contactformulier in.

NEEM CONTACT MET MIJ OP