U en uw partner hebben besloten om uit elkaar te gaan. Een groot aantal zaken dient te worden geregeld. Wie gaat waar wonen? Wie krijgt de kinderen? Hoe wordt het vermogen verdeeld? De periode waarin deze beslissing tot (echt)scheiding wordt genomen is vaak chaotisch en emotioneel. Verdriet, boosheid, frustratie en verwijten wisselen elkaar af. U twijfelt aan de beslissingen die u moet nemen. Het is belangrijk, ondanks dat u uit elkaar gaat, om dit op een respectvolle manier te doen. Scheiden doe je samen met de hulp van professionals.

Wij bieden een gestructureerd gezamenlijk proces als alternatief voor de gang naar de rechtbank, waardoor nodeloze kosten kunnen worden voorkomen, maar waarbij wel als uitgangspunt geldt dat kwaliteit ook wat kost. Wilt u goedkoop scheiden zonder professionele begeleiding dan zijn wij niet de juiste organisatie voor u. Dit is een andere manier van scheiden. Kwaliteit kost nou eenmaal geld. Wél kunnen we onnodige kosten voorkomen.

Wij gaan uit van positief scheiden. Gelukkig gescheiden is ons doel. Alles is gericht op het voorkomen van een eenzijdige procedure via de rechter. Samen met een team van deskundigen op verschillende vakgebieden regelen de partners de gevolgen van de scheiding. Iedere partner wordt daarin bijgestaan door een mediator of een eigen scheidingsadvocaat. Met behulp van het team regelen de ex-partners de gevolgen van de scheiding. De rechter heeft hierin geen bemoeienis en bevestigd slechts de gemaakte afspraken.

De toekomst van de partners en de kinderen staat daarbij centraal. Voor een doeltreffend, oplossingsgericht en kostenbesparend proces is een team dat op elkaar is ingespeeld van onschatbare waarde. Wij zijn voor u van toegevoegde waarde voor, tijdens maar ook na de echtscheiding en geloven dat positief scheiden de schade voor kinderen beperkt.

Onder gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden vindt u verder meer informatie over de verschillen tussen deze twee stelsels.