Scheiden? Verdeel ook uw schadevrije jaren!

Vanaf 1 januari 2022 wordt het mogelijk om opgebouwde schadevrije jaren te verdelen als u gaat scheiden. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars vandaag bekendgemaakt.

De hoogte van de premie voor een autoverzekering is onder andere afhankelijk van het aantal jaren dat u zonder schade rijdt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de premie. Deze jaren worden door de verzekeraar op naam van de polishouder geregistreerd. Tot nu toe was het zo, dat één van de partners na de scheiding weer helemaal opnieuw moest beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Dat is nu dus aangepast; de opgebouwde jaren zonder schade tijdens het huwelijk kunnen nu worden verdeeld wanneer u gaat scheiden. De partner die stond geregistreerd als polishouder bepaalt in dit geval de verdeelsleutel en dient daarna een afstandsverklaring in bij de verzekeraar.

Voorwaarde voor de verdeling is wel, dat u beiden op hetzelfde adres stond geregistreerd ten tijde van het opbouwen van de schadevrije jaren en dat u beiden een rijbewijs heeft. Het is belangrijk om samen, in overleg, de verdeelsleutel te bepalen; zo voorkomt u onenigheid achteraf en is straks alles in één keer goed geregeld.

lees meer op verder online: Scheiden? Verdeel ook uw schadevrije jaren!

Related Posts

Generated by Feedzy