Ervaring in jeugdzaken

Zitting machtiging uithuisplaatsing

De minderjarige moeder die ik eerder bijstond (lees mijn post over voogdij verzoek) stond ik nogmaals bij in een zitting machtiging uithuisplaatsing. Dit betrof een verzoek tot machtiging uithuisplaatsing van de minderjarige moeder bij haar schoonouders. Jeugdbescherming vond het belangrijk om de plaatsing van mijn cliënte bij haar schoonouders te formaliseren. Dit is ook de wens van cliënte. De rechter vond het lastig om hier een beslissing over te nemen. De Rechtbank heeft zorgen over het feit dat cliënte geen contact wenst met haar eigen ouders en maakt zich onder andere zorgen dat schoonouders dit contact niet voldoende stimuleren. Daarnaast willen schoonouders hun status als pleegouders niet formaliseren door middel van een netwerkscreening. Ook dit vond de rechter een punt van aandacht. De bijzondere curator en ik hebben bepleit dat cliënte recht heeft op bescherming van haar eigen gezinsleven (dus het gezinsleven met haar dochtertje en haar vriend). Dit gezinsleven kan worden beschermd in het gezin van schoonouders. De Rechter heeft de zaak aangehouden en heeft me verzocht de schriftelijke uitspraak van het Gerechtshof toe te sturen. Daarnaast heeft de Rechter de bijzondere curator verzocht om met de schoonouders in overleg te treden over de pleegzorgscreening. Nog even afwachten dus.

Loop jij of iemand in je omgeving ook tegen een van bovengenoemde dingen aan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Over Jeugdzaken

Laat ons u helpen!

Heeft u advies nodig? Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Via het contactformulier nemen wij binnen 48 uur contact met u op. Heeft u spoed neem meteen contact op.

Bel nu : 085-0161860-54

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur.