Alimentatie

Bijdrage is de kosten van levensonderhoud

Alimentatie

Alimentatie is een bijdrage in de kosten van levensonderhoud, ook wel de onderhoudsverplichting genoemd. Deze bijdrage dient geleverd te worden indien die ander niet in staat is om (helemaal) in het eigen levensonderhoud te voorzien. De alimentatieverplichting bestaat uit partneralimentatie en kinderalimentatie. Alimentatie is wettelijk geregeld. Kinderalimentatie gaat altijd voor partneralimentatie.

Heeft u het gevoel dat u te veel alimentatie betaalt? Of is er iets in uw situatie dusdanig gewijzigd dat u van mening bent, dat de alimentatie moet worden aangepast?  Onze advocaten en juristen maken berekeningen voor zowel particulieren en professionals.

De alimentatiebijdrage is altijd afhankelijk van alle omstandigheden van het geval. Wenst u het verzoek omtrent alimentatie liever te regelen onder begeleiding in de vorm van bemiddeling, dan kunnen wij u hierbij tevens bijstaan daar wij ook gespecialiseerd zijn in mediation. Wij kijken dan samen wat het beste is voor uw zaak. U kunt hierover contact met ons opnemen. Wij maken voor u de juiste afweging en bespreken met u alle mogelijke opties, u kiest dan welke methode het beste bij u past.

Wilt u in algemene zin meer informatie over alimentatie lees dan hier de informatieblad.

Duur partneralimentatie

Wilt u weten hoe lang u recht op partneralimentatie is of hoe lang u alimentatie moet betalen klik dan hier  voor het stroomdiagram duur partneralimentatie. 

PERSOONLIJKE BENADERING

OPLOSSINGSGERICHTE AANPAK

SPECIALISTISCHE KENNIS

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Bent u op zoek naar een familierechtspecialist?

Laat ons u helpen. Neem contact op : 085-0161860

info@limburgsemeesters.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00 uur. 

Onze familierechtspecialisten